Dessvärre ligger bolaget vilande tills vidare. Anmäl till nyhetsbrev – för uppstart igen!

Med min dotter på lekland

img-1

Sara heter min femåriga dotter som älskar att leka och ha kul. Jag bestämde sig för att ta med henne till ett lekland för första gången och hade hört talas om leklandet från några föräldrar i grannskapet och visste att det var ett ställe där barnen kunde leka och ha kul. Jag bestämde mig för att överraska min dotter och ta med henne dit en eftermiddag. Det jag inte riktigt var säker på var om detta leklandet var tillräckligt säkert för baby & barn. När vi kom till leklandet var det fullt av barn som sprang runt och lekte. Sara kunde knappt hålla sig från att springa in och leka direkt. Jag kände mig lite osäker över vad jag skulle tänka på och vad jag skulle göra för att se till att Sara hade kul samtidigt som hon var säker.

Jag började med att titta runt i leklandet för att se om det var säkert för Sara att leka. Kollade på lekutrustningen och såg att allt var fastsatt ordentligt och att det inte fanns några farliga föremål runt omkring. Att ge sitt barn den bästa starten på livet och en bra rolig, och bekväm uppväxt med de allra bästa förutsättningarna

Leklandet var uppdelat i olika områden för olika åldersgrupper. Jag visste att Sara var för ung för att leka i de stora lekområdena så jag hittade ett mindre område för henne att leka i. Det gick ganska snabbt att se att Sara var nöjd med det lilla området och att hon hade roligt.

Var uppmärksam med barn på lekland

Jag insåg att jag behövde vara mycket uppmärksam och övervaka Sara hela tiden så jag satte sig ner på en bänk i närheten och höll ögonkontakt med henne hela tiden.

Jag var också noga med att säkerställa att leklandet var rent och hygieniskt eftersom jag visste att Sara skulle sätta allt i munnen.

Sara hade roligt medan hon lekte och hoppade runt. Hon ville prova alla leksaker och leka med alla de andra barnen. Jag förklarade för henne att hon behövde följa reglerna i leklandet och respektera de andra barnen. Jag sa också till Sara att hon kunde fråga personalen om hon hade några frågor eller behövde hjälp.

Jag hade tagit med mat och dryck för att se till att Sara var nöjd och inte blir hungrig under besöket. Jag lät Sara leka så mycket hon ville men visste också att det var viktigt att se till att hon fick tillräckligt med vila och matpauser.

Efter några timmar var Sara trött och ville vila. Jag satte mig bredvid henne och vi åt mellanmål tillsammans. Sara var mycket glad över att ha fått besöka leklandet och hon frågade om de kunde komma tillbaka en annan dag.

Nöjd men trött dotter

Jag var så glad över att vi hade haft en bra tid tillsammans och att allt hade gått bra. Jag insåg att det var viktigt att ta med min dotter till en säker plats där hon kunde ha kul
 och utforska nya saker. Jag lovade Sara att vi skulle besöka leklandet igen och att de skulle prova nya leksaker och aktiviteter tillsammans.

Jag kände mig stolt över mig själv för att jag hade övervunnit min osäkerhet och tagit med min dotter på en så rolig upplevelse. Insåg också att det fanns
många saker att tänka på när man tar med små barn till ett lekland. Var noga med att planera och förbereda dig inför besöket, att följa reglerna och
se till att barnen har kul och är säkra hela tiden.

Jag och Sara gick därifrån med ett leende på läpparna och en känsla av att ha haft en fantastisk dag tillsammans.
De hade skapat minnen som skulle vara med dem för alltid och de såg fram emot att besöka leklandet igen och ha ännu mer kul tillsammans.