Dessvärre ligger bolaget vilande tills vidare. Anmäl till nyhetsbrev – för uppstart igen!

5 roliga lekar för de allra minsta

Roliga lekar för småbarn

Alla barn har energi över till lek och bus. Om deras fantasi mot förmodan skulle ta slut men det finns ändå spring i benen så tipsar jag om 10 roliga barnlekar för de mista.

Känn och kläm Quiz

Du behöver: Olika knasiga föremål, en ögonbindel, samt ett gäng kompisar, dock minst 2 personer.
Så gör du: Personen med ögonbindeln ska med hjälp av känseln och luktsinnet lista ut vad den har i händerna. Det kan vara allt från en sked till strumpa! En lek som brukar kunna leda till många fniss och tankevurpor! Personen som gissar flest rätt vinner.

Racing med skottkärra

Du behöver: En startlinje och en målgång, kläder du inte är så noga med samt minst 4 personer.
Så gör du: Två personer bildar ett lag. En personen ställer sig med händerna i marken. Den andra ställer sig bakom och tar upp fötterna på personen framför och bildar en ”skottkärra”. Den av de 2 tävlande paren som först kommer i mål vinner.

Sista paret ut

Du behöver: En stor lekyta med ett ojämnt antal deltagare på mer än 7 personer.
Så gör du: En är jägare och resten parar ihop sig två och två. Paren ställer sig hand i hand i ett led bakom varandra och jägaren står längst fram med ryggen mot de andra. När jägaren ropar ”sista paret ut” släpper det sista paret taget om varandra för att springa längst fram i ledet utan att någon av paret blir tagen av jägaren. Om jägaren däremot lyckas ta någon i paret bildar de par och den andra blir jägare.

Smaklek

Du behöver: Olika typer av drickor, olika märken, färger, utseende och smaker eller kanske frukt eller godis som liknar varandra. Ögonbindel. Minst 2 deltagare.
Så gör du: Häll upp alla olika smaker av drickan, godiset eller frukten och låt personen med ögonbindel gissa vilket märke det är. Exempelvis: flera olika sorters äpplen som skivas upp i bitar och läggs på tallrik. Personen ska med hjälp av smaksinnet svara om det är ett grönt eller rött äpple.

Viskarleken

Du behöver: Inget speciellt men minst 4 personer.
Så gör du: En person börjar viska en påhittad mening på ett antal ord till personen närmast. Den ska då viska till nästa och nästa. Sista personen ska berätta meningen högt. Det är nästan aldrig samma mening som blir berättad hela vägen och den sista meningen brukar alltid leda till mycket skratt!