Dessvärre ligger bolaget vilande tills vidare. Anmäl till nyhetsbrev – för uppstart igen!

De bästa lekarna vid pool för barn & vuxna

Poollekar är utmärkta för att höja stämningen på en klassisk poolfest.
Här är några fantastiska lekar som både barn och vuxna kan prova på och ha kul med i swimmingpoolen.

Sommaren är verkligen den bästa tiden på året för att njuta av svalkande poollekar. Men oavsett om det är sommar eller vinter, så är det alltid dags för det inre vattendjuret att få ha roligt med spännande vattenlekar, eftersom vattnet aldrig förlorar sin magi. Så låt oss nu ta dig med på en rolig och spännande resa genom några fantastiska swimmingpoollekar som både barn och vuxna kan njuta av. Det är dags att hoppa i och ha kul!

Osynliga flaskjakten

Den här poolleken är perfekt för både barn och vuxna och garanterar skratt och sprutande vatten. Det är enkel att förstå, men utmanande att genomföra!

Så här spelar du:

 • Förbered genom att fylla en genomskinlig 2-litersflaska med poolvatten. Försök att välja en flaskkorg i en färg som matchar poolens färg för att göra det svårare att hitta.

 • Alla deltagare ställer upp på pooldäcket med ryggarna vända mot poolen.

 • Kasta flaskan, fylld med vatten, i poolen. Nu är det dags för deltagarna att dyka ner i vattnet och leta efter flaskan. Den som hittar flaskan först blir vinnaren.

Denna lek kan anpassas efter ålder och färdighetsnivå för att passa alla. Det är en rolig utmaning att försöka hitta den osynliga flaskan i poolens virvlar och skapa spänning och tävlingsanda bland deltagarna.

Kom ihåg att alltid följa säkerhetsreglerna och se till att deltagarna är bekväma med att dyka ner i vattnet. Så nu är det dags att dyka ner och ge dig in i jakten på den osynliga flaskan!

PingPong leken

Denna lek är en av de mest underhållande poollekarna för barn i alla åldrar. Oavsett om det är en födelsedagsfest eller bara en solig dag vid poolen kommer barnen att ha en fantastisk tid med denna enkla och roliga lek.

Här är hur du spelar:

 • Kasta pingisbollar i poolen i olika delar av vattnet.

 • Låt barnen hoppa runt, simma och plaska för att försöka fånga bollarna. De kan använda sina händer, simma över bollarna eller till och med dyka efter dem.

 • Efter en viss tid eller när alla bollar har samlats in, räkna antalet bollar som varje barn har fångat. Den som har samlat flest bollar blir vinnaren av leken.

Denna lek är en kombination av roligt och aktivt vattenlek och kommer att hålla barnen sysselsatta och glada under en lång tid. Pingisbollarna kan vara färgglada för att göra det ännu mer spännande att hitta dem i poolen.

Så ta fram några pingisbollar och låt barnen dyka in i den roliga världen av poolspel och skapa glädje och minnen för alla inblandade

Hajen & spiggen

Denna spännande poollek för barn kombinerar rädsla, snabbhet, skratt och en kittlande spänning. Låt oss ta en närmare titt på hur leken går till:

 • Placera en person i mitten av poolen som spelar rollen som hajen. Resten av deltagarna befinner sig på pooldäcket.

 • När leken startar, efter en startsignal eller på ett överenskommet tecken, hoppar den första spelaren, som agerar som ”spiggen”, i vattnet och försöker ta sig förbi hajen utan att bli tagen.

 • Med fniss, skrik och skratt försöker hajen att ta tag i de andra spelarna och dra dem under vattnet. När en spelare blir tagen av hajen är de ute ur leken och går tillbaka till pooldäcket.

 • Leken fortsätter tills det bara finns en spelare kvar som inte har blivit tagen av hajen. Den sista spelaren som undviker att bli tagen blir den vinnande ”spiggen” och kan få möjligheten att vara hajen i nästa omgång.

Denna poollek skapar en rolig och spännande atmosfär där barnen måste använda snabbhet och smidighet för att undvika att bli tagen av hajen. Skratten och fnissen fyller luften när spelarna försöker simma snabbt och undvika hajens försök att få tag i dem.

Kom ihåg att alltid övervaka barnen och se till att alla är säkra i vattnet. Det är viktigt att alla deltagare känner sig bekväma och säkra när de deltar i denna lek.

Så sätt igång och upplev spänningen med denna underhållande poollek som kombinerar rädsla, hastighet, skratt och spänning för barnen att njuta av!

Kycklingfajten

Denna roliga och aktivitetsfyllda lek är perfekt för en swimmingpool och kan spelas av både barn och vuxna tillsammans. Det är en underbar aktivitet att njuta av med din familj.

Här är hur leken fungerar:

 • Dela upp spelarna i två lag med varje lag bestående av två spelare som bildar ”kycklingen”.

 • En spelare står upprätt i vattnet medan den andra sitter på axlarna hos sin lagkamrat och utgör kycklingen.

 • Spänningen börjar när det andra laget går till attack för att försöka ta tag i kycklingen och knuffa ner den från axlarna på spelaren i vattnet.

 • När kycklingen faller ner i vattnet med ett plask vinner det angripande laget.

Detta är en underhållande och spännande lek som skapar skratt och spänning för alla deltagare. Att vara en del av en ”kyckling” och försöka behålla balansen samtidigt som man undviker att bli nedknuffad är både utmanande och roligt.

Detta är en fantastisk möjlighet att spendera kvalitetstid tillsammans med din familj och dela på skratt och glädje i poolen. Kom ihåg att alltid se till att alla är bekväma i vattnet och följa säkerhetsriktlinjerna.

Så ta med dina nära och kära och ge er ut i den roliga kampen i poolen. Det blir en minnesvärd upplevelse för alla vattenälskare i familjen.

Marco polo

Marco Polo är en populär kurragömma-lek som spelas i poolen och ger barnen mycket glädje och spänning. Låt oss titta närmare på hur man spelar:

 • En person väljs ut som ”Marco” och får sina ögon täckta eller stängda. Resten av spelarna blir ”Polo”.

 • Marco rör sig runt i poolen och försöker hitta de andra spelarna genom att ropa ”Marco!”.

 • De andra spelarna, Polo, måste svara på ropet genom att ropa ”Polo!” och samtidigt försöka undvika att bli fångade av Marco.

 • Precis som i traditionell kurragömma försöker spelarna att smyga runt och undvika att bli upptäckta. Marco försöker använda sin hörsel för att lokalisera och taga Polo-spelarna.

Denna lek ger barnen en rolig och spännande upplevelse i vattnet. Det är en interaktiv och aktiv lek som kombinerar tafatt och kurragömma i en vattenmiljö, vilket gör det extra spännande och utmanande.

Kom ihåg att alltid se till att barnen är bekväma och trygga i vattnet och att övervaka dem noggrant när de spelar. Säkerhet är alltid av största vikt i vattenlek.

Så låt barnen uppleva glädjen och spänningen i att leka i vattnet genom att spela Marco Polo. Det blir en minnesvärd och rolig upplevelse för alla deltagare.

Oljig vattenmelon

”Oljig vattenmelon” är en rolig poollek som kan njutas av både vuxna och barn. Här är hur leken går till:

 • Dela upp sällskapet i två lag eller grupper.

 • Smörj in en vattenmelon med lite vaselin eller olja för att göra den oljig och halkig.

 • Släpp ner den oljiga vattenmelonen i mitten av poolen.

 • Vid startsignalen ska spelarna från varje lag försöka ta tag i den oljiga vattenmelonen och skicka den till de andra spelarna i sitt lag genom att kasta, dyka eller passa den.

 • Målet är att föra den oljiga vattenmelonen över till motståndarlagets sida av poolen och göra ett mål.

 • Det hala och glidande tillståndet hos vattenmelonen i kombination med det rinnande vattnet kommer att skapa en utmaning och rolig tid för spelarna att försöka passera den till sina lagkamrater.

Denna lek är både rolig och lite tuff, vilket gör den perfekt för att skapa skratt och spänning i poolen. Det är en unik och annorlunda poolaktivitet som ger en rolig twist till traditionella vattenlekar.

Kom ihåg att alltid övervaka barnen noga och se till att de är bekväma och säkra i vattnet. Se även till att det finns tillräckligt med utrymme i poolen för att undvika olyckor eller kollisioner.

Så ge den oljiga vattenmelonleken en chans på din nästa poolfest eller samlingspunkt. Det kommer att vara en minnesvärd och underhållande tid för alla deltagare, oavsett ålder.

Vattenplask hopprep

Denna roliga lek är perfekt för små barn att ha kul under sommarens poolfester med mycket plask och skratt. Här är hur leken går till:

 • Förberedningen kräver ett stort hopprep och några pappersmuggar fyllda med vatten.

 • Leken involverar fyra spelare, två som håller hoprepets ändar och vrider repet medan de sjunger en hopprepssång. De andra två spelarna kommer att ha en pappersmugg fylld med vatten.

 • De två spelarna med vattenmuggarna ska hoppa i vattnet samtidigt som de håller i sina muggar och försöka göra tre hopp i följd utan att spilla ut vattnet från muggarna.

 • Det blir en rolig utmaning för spelarna att hoppa i vattnet och samtidigt hålla muggarna i balans för att undvika att vattnet spills ut.

Denna lek är perfekt för att skapa glädje och skratt bland små barn under poolfesten. Det är en enkel aktivitet som kombinerar hopprep, vatten och balans. Barnen kommer att njuta av att försöka göra hopp i vattnet och samtidigt hålla sina vattenfyllda muggar i balans.

Kom ihåg att övervaka barnen noga och se till att de är säkra i vattnet. Anpassa leken efter barnens ålder och simkunnighet för att säkerställa att den är passande och säker för dem att delta i.

Så ge barnen chansen att ha kul och plaska runt med denna roliga lek på sommarens poolfest. Det kommer att skapa glada minnen och skapa en festlig atmosfär i poolen.

Frozen t-shirt tävling

Denna lek, som passar både vuxna och barn, ger en kylig och rolig utmaning. Här är hur spelet går till:

 • Innan spelet börjar, blötlägg en t-shirt och bind den sedan på en boll med hjälp av ett snöre. Placera den sedan i frysen i 2 till 3 dagar tills den fryser ordentligt.

 • Dela upp sällskapet i två lag med två spelare i varje lag. Ge varje lag en fryst t-shirt.

 • Målet är att tina upp t-shirten så snabbt som möjligt med hjälp av olika tricks och strategier. Spelarna kan använda solens värme, vattnets temperatur, kroppsvärme eller andra kreativa sätt för att tina upp t-shirten.

 • Lagmedlemmarna måste samarbeta och arbeta tillsammans för att tina t-shirten så snabbt som möjligt. Det kan bli både roliga och svala stunder i vattnet när t-shirten börjar tina och vattnet blir involverat i leken.

Detta spel ger en spännande och annorlunda utmaning för både vuxna och barn. Det kräver samarbete, kreativitet och snabbtänkthet för att tina upp t-shirten. Det är också en rolig möjlighet att kyla ner sig och ha kul i vattnet.

Säkerhet är alltid viktigt när man leker i vattnet, så se till att ha en övervakning och att alla är bekväma och säkra i poolen.

Så ta fram de frysta t-shirtsarna och ge dig in i denna kyliga och roliga lek. Det kommer att bli en minnesvärd och spännande upplevelse för alla deltagare!

Kartong-båtrace

Detta är en underhållande och kreativ poollek där du kan använda en kartonglåda för att skapa dina egna unika båtar. Här är hur leken går till:

 • Börja med att tillverka båtar av kartonglådor och använd silvertejp för att säkra och förstärka strukturen. Se till att båtarna är tillräckligt stabila för att kunna hålla spelarna.

 • När båtarna är klara och redo att ro, samlas spelarna vid ena änden av poolen.

 • Vid startsignalen ska spelarna klättra i sina båtar och paddla över poolen så snabbt som möjligt genom att använda sina händer eller eventuellt en paddel om det finns tillgängligt.

 • Den spelare som når andra änden av poolen först vinner leken.

Detta är en lek som utmanar kreativitet och färdigheter samtidigt som den erbjuder spänning och tävling i poolen. Det är en rolig och annorlunda aktivitet som kan engagera både vuxna och barn.

Se alltid till att säkerheten är prioriterad när man leker i vattnet. Se till att alla spelare är simkunniga och övervaka leken noga för att undvika eventuella olyckor eller skador.

Så ta fram kartonglådor och låt fantasin flöda när du skapar dina egna båtar för denna poollek. Det kommer att bli en rolig och minnesvärd tid för alla deltagare att tävla i poolen och se vilken båt som tar sig över mållinjen först!